Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie obvinila Kočnera z vraždy novináře Kuciaka

Ján Kuciak
Ján Kuciak
Foto: Facebook

Slovenská policie podle tamních médií obvinila podnikatele Mariána Kočnera z objednávky vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové.

Slovenská policie již loni na podzim zadržela a obvinila z vraždy Kuciaka a jeho partnerky čtyři osoby. Podle policie jde o vykonavatele vraždy Tomáše Szabóa, řidiče Miroslava Marčeka, objednavatelku Alenu Zsuzsovou a zprostředkovatele Zoltána Andruskóa.

Dosud se vyšetřovatelům ale nepodařilo odhalit hlavního objednavatele vraždy. Už několik týdnů však kolují nepotvrzené informace slovenských medií o tom, že si Kuciakovu vraždu objednal podnikatel Marian Kočner, který je ve vazbě v jiném případu.

Kuciak byl zastřelen loni 21. února ve svém domě v obci Velká Mača nedaleko Trnavy. Objednavatel podle dřívějšího sdělení prokuratury zaplatil za vraždu nejméně 70.000 eur (1,8 milionu Kč). Spolu s novinářem, který se narodil ve vesnici Štiavnik, kde je i pohřben, přišla o život také jeho partnerka.

Kuciak se ve svých článcích věnoval například kontroverzním podnikatelům, kteří byli v médiích označováni za blízké nejsilnější vládní strany Směr-sociální demokracie expremiéra Roberta Fica. V nedokončeném článku zase psal kromě jiného o aktivitách italských podnikatelů na východním Slovensku, které tisk spojoval s mafií, a o vazbách jednoho z nich na blízké spolupracovníky tehdejšího předsedy vlády.

Témata:  Ján Kuciak Marián Kočner

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy