Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena se s mužem orálně milovala. Po chvíli bojovala v nemocnici o život, lékaři byli v šoku

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

O tom, že i intimní hrátky mohou skončit téměř smrtí, vypovídá příběh jedenatřicetileté Španělky. Ta chvíli po té skončila v nemocnici, kde bojovala o život.

Lékaři z nemocnice General Universitaria ve španělském Alicante mluví o obrovském štěstí. Žena podle nich měla jen minimální šanci na přežití. Přitom se nestalo nic zvláštního, co by se denně nedělo v milionech jiných ložnic po celém světě.

Žena poskytla svému partnerovi obyčejný orální styk, najednou ale začala zvracet, otekla a začala se dusit. Krátce na to utrpěla anafylaktický šok.

Šokovaný přítel zavolal záchranáře, kteří jí okamžitě nasadili adrenalin a stabilizovali ji. Po převozu do nemocnice byla týden upoutána na lůžko a užívala adrenalin, steroidy a salbutamol.

Lékaři ale nemohli přijít na to, co se stalo. Usoudili, že šlo o alergii na penicilin, žena ale tvrdila, že žádné léky neužívá. Následně zjistili, že k šoku došlo poté, co žena spokla ejakulát partnera.

Až později se ukázalo, že právě on užívá přípravek na bázi penicilinu obsahující amoxicilin, kterým si léčí zánět v uchu. Látky se pak dostaly do těla ženy při milování.

Na případ upozornil British Medical Journal Case s tím, že lidé, kteří mají alergii na léky a provozují sex s někým, kdo právě nějaké užívá, by měli používat kondom.

Jde sice o první případ svého druhu, nemusí být ale rozhodně poslední.

Témata:  lidé lékaři vztahy Láska, intimnosti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy