Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V americkém Seattlu řádil střelec. Zabil dva lidi a další jsou vážně zranil

Jednotka SWAT zasahuje v Miami proti střelci
Jednotka SWAT zasahuje v Miami proti střelci
Foto: CNN

Dva lidi zabil a dva další vážně zranil útočník, který v Seattlu na severozápadě USA ve středu střílel po jedoucích vozidlech. V noci na dnešek to oznámila policie s tím, že útočníka zadržela. O motivu jeho činu se nezmínila.

Muž nejprve postřelil řidičku, která byla v kritickém stavu hospitalizována, a poté začal pálit na projíždějící autobus. Řidiče autobusu rovněž zasáhla kulka, dokázal se ale s autokarem otočit a od střelce ujet.

Útočník pokračoval v palbě na řidiče osobního vozu, kterého zabil.

Před policií, která na místo dorazila, se pokusil ujet, ale ve vysoké rychlosti se s ukradeným vozem srazil s jiným autem, jehož řidič zahynul. Policie útočníka následně zadržela.

Témata:  střelba v USA USA policie USA

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.