reklama

"Je na pokraji vyhoření," citoval Le Parisien osobu blízkou teprve jedenačtyřicetiletému Macronovi, který se od poloviny loňského listopadu potýká s protivládními demonstracemi takzvaných žlutých vest. "Ještě že ho nalíčí, jinak by se vidělo, jak je vyřízený," dodal další zdroj.

"Je tu někdo, kdo pro mne pracuje, kdo mi pomůže?" zlobil se podle Le Parisien Macron během jedné z nekonečných debat v regionech, když zjistil, že v sále není žádný z jeho poradců. "Tato scéna je pro Macronovo vládnutí typická. Je sám, opravdu sám," konstatoval list.

Prezident podle něj například nedávno dostal na mobil textovou zprávu od jednoho z uchazečů o vládní funkci v rámci menší reorganizace kabinetu.

"Je neuvěřitelné, co si lidé dovolí," konstatoval podle Le Parisien jeden z výše postavených ministrů. Na Macrona se podle něj obracejí všichni se vším, protože jinak není na koho. "A on navíc odpovídá," dodal ministr.

Le Parisien připomíná, že Macrona od nástupu do úřadu v květnu 2017 opustilo několik ministrů a poradců. "Dobyvačná skupinka poradců, kteří (Macrona) doprovázeli k vítězství, je tatam. S postupem času se jejich energie vyčerpala, jsou opotřebení," napsal deník. Jeden z ministrů podle něj dokonce označil současnou situaci v Elysejském paláci za chaos.