Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Madridu evakuovali mrakodrap, hrozil bombový útok

Španělská policie
Španělská policie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Kvůli bombové hrozbě byl dnes v Madridu evakuován 57poschoďový mrakodrap, v němž se nachází několik velvyslanectví. Vyhrůžka se ukázala jako falešná. S odvoláním na prohlášení mluvčí španělské policie o tom informovaly světové agentury.

Anonymní bombová hrozba byla adresována australskému velvyslanectví, které má sídlo v mrakodrapu Torrespacio, jenž stojí ve finanční čtvrti v severní části hlavního města.

?ÚLTIMA HORALa @policia trabaja en estos momentos en Madrid en el rascacielos Torrespacio, que está siendo desalojado por motivos de seguridad.Por favor, que cualquier persona en el interior del edificio o las inmediaciones siga las indicaciones del personal de seguridad pic.twitter.com/1MlDhkGKny

— Policía Nacional (@policia) 16. dubna 2019

V budově se nachází též ambasáda Británie, Nizozemska či Kanady. Velvyslanectví České republiky sídlí na jiné adrese.

Evakuaci podle agentury AP provedl bezpečnostní personál 235 metrů vysokého mrakodrapu. Při příjezdu policie již byla u konce.

Témata:  Madrid Mrakodrapy policie Španělsko

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.