Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V JAR se během mše zřítila část kostela, nejméně 13 mrtvých

Bible
Bible
Foto: Pixabay

V Jihoafrické republice se během bohoslužby zřítila část kostela, o život přišlo nejméně 13 lidí a dalších 16 bylo zraněno, z toho šest vážně. Dnes o tom informoval zpravodajský portál eNCA.

Neštěstí v obci Dlangubo na východě země se stalo ve čtvrtek, kdy si křesťané v rámci velikonočního svatého týdne připomínali poslední Kristovu večeři.

⚡ DERNIERE MINUTE - #AfriqueDuSud : Au moins treize personnes sont mortes et plus d'une dizaine d'autres ont été blessées par l'effondrement partiel du toit d'une église au cours d'une messe à #Dlangubo ont indiqué les autorités." (SABC News) pic.twitter.com/FDgzkVHbsW

— FranceNews24 (@FranceNews24) 19. dubna 2019

Policie uvedla, že se zhroutila jedna ze zdí kostela. Předpokládá se, že příčinou bylo podmáčení zdiva po vydatných lijácích.

Témata:  Jihoafrická republika zřícené stavby kostely náboženství

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy