Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Očkování muslimských dětí se zvrtlo: Rozzuření rodiče podpálili nemocnici

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Několik set školáků v Pákistánu dnes muselo být převezeno do nemocnice, když se jim po očkování proti dětské obrně udělalo špatně. Rozzlobení rodiče a příbuzní některých dětí pak nemocnici podpálili, uvedla agentura AP.

Virus dětské obrny útočí na nervovou soustavu a je vysoce nakažlivý, může způsobit i trvalé ochrnutí. Postihuje hlavně děti a mladistvé a šíří se zejména kontaminovanými tekutinami a potravinami.

Nejnovější incident se stal v Péšávaru a představuje další úder proti snaze Pákistánu dětskou obrnu vymýtit, zvláště v oblastech, kde velká část populace bezpečnosti očkování nevěří.

A mob of JUIF goons attacked and lynched Rural Health Center at Mashokhel Peshawar while protesting against Anti Polio Vaccination Drive . pic.twitter.com/SYHruDUsLr

— MNA (@Engr_Naveed111) 22. dubna 2019

Islamističtí extremisté na zdravotníky, kteří děti očkují proti obrně, spáchali už řadu útoků. Zároveň šíří konspirační teorii, že vakcínou se Západ snaží sterilizovat muslimy.

Pákistán, Afghánistán a Nigérie jsou jediné tři země na světě, kde se dětská obrna stále běžně vyskytuje, dodává AP.

Témata:  očkování Pákistán EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy