Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pekelná dovolená. Turisté málem zemřeli v pětihvězdičkovém hotelu

Hotely, ilustrační fotografie
Hotely, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Přijít k úrazu je na dovolené lehčí než se zdá. Nejeden novinový titulek každé léto plní informace o turistech, kteří se ztratili, zranili, byli okradeni a nebo přepadeni. V těchto případech ale stále existuje naděje, že vám někdo pomůže a zachrání vás. Co když se ale ocitnete v situaci, kdy víte, že vám nikdo pomoci nemůže a osud zvrátit nedokáže?

Své o tom ví Greta Jarasiuteová and její přítel Jerome Anyanwu, kteří si z dovolené v Dominikánské republice odnesli kromě příjemných zážitků i několik jizev, zlomenin a vážných poranění, které je málem stály život.

Pár byl ubytován v pětihvězdičkovém hotelu a to by samo o sobě mělo být znamením luxusu. Co se pokojů a služeb týče, bylo. Přesto měla dovolená jednu "vadu" na kráse.

Mladý britský pár se totiž vážně zranil ve chvíli, kdy se s nimi utrhnul balkon. Ze čtvrtého nadzemního podlaží se zřítili a pád z dvanáctimetrové výšky přežili jen díky neuvěřitelnému štěstí.

Těžko říct, jaké byly jejich pocity při pádu, v tu chvíli jste totiž na všechno sami a nemáte možnost se zachránit (takové vymoženosti jako výskok před dopadem nepomáhají). Podle britských médií ale oba unikli smrti jen o vlásek.

Zatímco šestadvacetiletá dívka si při dopadu zlomila ruku a několikrát si zpřerážela páteř, její o čtyři roky mladší přítel skončil v nemocnici s komplikovanou zlomeninou ruky a poškozeným krkem. 

Ze zranění se pár léčil šest měsíců, během kterých se nedokázali postavit na nohy. 

Témata:  lidé cestování dovolená

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy