Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chybička se vloudila. Boris Johnson je teď všem pro smích

Boris Johnson (autor: Andrew Parsons / i-Images)
Boris Johnson (autor: Andrew Parsons / i-Images)
Foto: Flickr

Bývalý britský ministr zahraničí a někdejší starosta Londýna Boris Johnson se stal terčem posměšků uživatelů sociálních sítí i opozice, když ve čtvrtek večer na twitteru napsal, že v místních volbách hlasoval pro konzervativce. Potíž je ale v tom, že v britské metropoli, kde nynější poslanec žije, se žádné místní volby nekonaly, píše dnes britský tisk.

Johnson svůj tweet, v němž rovněž vyzýval k účasti ve volbách, velmi rychle smazal. Příspěvek ale zachytil web Politwoops, který zaznamenává tweety smazané poslanci.

Boris Johnson (former mayor and current resident of London) tweeted that he just voted in the local elections. He deleted when he was informed that there are no local elections in London today.https://t.co/p8Urwe1mC1 pic.twitter.com/nwH3Cj8pmm

— James Felton (@JimMFelton) 2. května 2019

Johnsonovi poradci podle deníku The Guardian tvrdí, že politik, zvolený za západolondýnský obvod Uxbridge a West Ruislip, hlasoval mimo svůj volební okrsek.

Zdroj z Johnsonova okolí listu řekl, že někdejší šéf diplomacie a zastánce rázného odchodu země z EU volil nedaleko svého druhého bydliště ve městě Thame v jihovýchodní Anglii. Proč ale nevolil v místě, které zastupuje, vysvětlit nedokázal.

Podle labouristického poslance a jednoho z hlavních zastánců setrvání Spojeného království v unii Davida Lammyho ukázal Johnsonův omyl, že konzervativní politik je "chorobný lhář" a "nedá se mu věřit jediné slovo".

Témata:  volby ve Velké Británii Velká Británie Boris Johnson

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy