reklama

Satira, v níž moderátor použil i fotomontáž, na níž Babiše zobrazil jako polonahého rappera ověnčeného řetězy, vycházela z reportážního pořadu ZDFzoom, podle něhož Babiš vydělává politikou. Pořad Heute Show přirovnal šéfa české vlády k lídrům z Maďarska a Rumunska.

"Rumunští politici nejsou sami, pokud jde o odklánění evropských fondů. Řeknu jen: český Andrej Babiš," začal segment věnovaný Babišovi moderátor, podle něhož má český miliardář úřad premiéra jako hobby.

V satiře rovněž zazněla informace pořadu ZDFzoom, podle níž se za dobu, kdy je Babiš ve vládě, téměř zdvojnásobil příjem firmy Agrofert z evropských fondů. Zatímco v roce 2014 činil 42 milionů eur (1,1 miliardy korun), v roce 2017 už 82 milionů eur (2,1 miliardy korun). "Určitě náhoda," komentoval satiricky moderátor, podle něhož se dá říci, že EU je Babišova "čubka (bitch)". V ten moment se na obrazovce objevila fotomontáž Babiše jako polonahého rappera s kšiltovkou.

zdroj: YouTube

Akcie holdingu Agrofert vložil Babiš kvůli zákonu o střetu zájmů předloni v únoru do svěřenských fondů.

Po části věnované Maďarsku moderátor konstatoval, že takové vlády - tedy i ta Babišova - škodí vlastním občanům. Pak divákům a posluchačům v žertu nabídl za milion eur fiktivní "CD Karla Gotta Největší východoevropské korupční hity".

"Spoustu milionů subvencí, které se vyplatí, si vezme Babička," zpíval v pořadu imitátor a na obrazovce se přitom objevila videa se starými vystoupeními skutečného Karla Gotta. K nim satira přidala titulky s vymyšleným německým textem, v překladu: "Víš, kam subvence směřují?" nebo "A tahle kráva, kterou rád dojím, se jmenuje Evropa, hloupá, bohatá, nervní Evropa," k níž hrála melodie z dětského seriálu Včelka Mája.