Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Londýnské policisty přivolali k bombě. Na místě je čekalo pořádné překvapení

Policie Velká Británie
Policie Velká Británie
Foto: guardian.co.uk **www.guardian.co.uk**

Kvůli nálezu nevybuchlé bomby přivolali ve středu kolemjdoucí policii na břeh řeky Temže ve východní části Londýna.

Pyrotechniky ale nakonec hlídka povolávat nemusela, ukázalo se totiž, že jde o "obří třpytivou vánoční ozdobu". O kuriózním případu informovala na twitteru policie městské části Tower Hamlets.

Officers were called to Wapping to investigate a possible unexploded device that had been washed up on the shore. Luckily, upon closer inspection, it is a giant glittery Christmas bauble! ?? pic.twitter.com/L6mCzr4Gjk

— Tower Hamlets Police (@MPSTowerHam) 29. května 2019

"Strážníci byli přivoláni do Wappingu, aby prověřili možné nevybuchlé zařízení, které řeka vyplavila na břeh," uvedli policisté na twitteru. "Naštěstí po bližším ohledání zjistili, že se jedná o obří třpytivou vánoční ozdobu," dodali a kromě fotografie domnělé bomby připojili také emotikony vánočního stromku a Santa Clause.

K vánoční kouli připomínající nevybuchlou bombu z války přivolali lidé v Londýně policisty jen několik dní poté, co se ve městě Kingston-upon-Thames, které leží jihozápadně od britské metropole, našla skutečná nevybuchlá puma. Kvůli jejímu zneškodnění museli být evakuováni studenti místní univerzity, informoval zpravodajský web BBC.

Témata:  Londýn policie Velká Británie zajímavosti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.