Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Agenti zvrhlíci? 16 žen podalo žalobu na FBI

FBI
FBI
Foto: FBI **www.fbi.gov**

Šestnáct žen podalo žalobu na americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) pro podezření z diskriminace. Oznámil to list The New York Times. Nynější i bývalé zaměstnankyně kriminální ústřednu obviňují, že pro ženy vytvořila nepřátelské pracovní prostředí plné nepatřičných žertů a sexuálního obtěžování.

Mezi žalujícími je sedm žen, které v žalobě neuvádějí své jméno, protože v FBI stále pracují a obávají se odvety. Ženy tvrdí, že mužští instruktoři FBI je při služebním výcviku postihují a trestají v daleko větší míře než muže. Výjimkou nejsou ani nemravné návrhy a nemístné žertování.

Žalobkyně žádají vedení FBI, aby situaci prošetřilo a napravilo a vyplatilo každé z nich odškodné ve výši 300.000 dolarů (sedm milionů korun). Chtějí tak kompenzovat emoční stres, jemuž byli či stále jsou vystaveny.

Úřad na žádost newyorského listu uvedl, že "se snaží vytvářet prostředí, v němž je všem zaměstnancům projevována úcta a respekt".

Témata:  sexuální obtěžování FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) ženy

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 15:27

Scholz varoval Netanjahua před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy