Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britská policie zakročila proti Hells Angels: Mezi obviněnými motorkáři je i Čech

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Při výročním srazu motorkářského klubu Hells Angels v Británii bylo zadrženo 34 lidí pro podezření z držení drog a útočných zbraní. Mezi obviněnými je i jeden Čech, uvedla dnes stanice BBC.

Akce se koná v hrabstvích Sussex a Surrey jižně od Londýna u příležitosti 50. výročí založení britské odnože tohoto původně kalifornského klubu motorkářů a rockerů. Korunovat ji bude hromadná jízda tisíců motorkářů do pobřežního města Brighton.

Sent our outriders ahead to warn Dover we’re coming #HellsAngels pic.twitter.com/BXvsES7J1l

— MGS_S2 France Trip (@mgs_francetrip) 31. května 2019

"Účastníkům srazu Hells Angels, z nichž mnoho pochází ze zahraničí, jsme dali velice jasně na srozuměnou, že nebudeme tolerovat kriminální a protispolečenské chování," řekl zástupce policie v Surrey Nev Kemp.

Obviněno bylo 12 lidí, z toho jeden Čech. Podle policie jich sedm v pátek stanulo před soudem, který jim uložil podmínečný trest vězení. Zbylou pětici soudní líčení teprve čeká.

Témata:  Velká Británie motorkáři EuroZprávy.cz policie Velká Británie

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.