Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Rakousku zachraňovali české vodáky, vjeli přímo do vodopádu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Dva čeští vodáci se v pátek dostali do úzkých poté, co při sjíždění řeky Steyer poblíž rakouské obce Hinterstoder neúmyslně vjeli do vodopádu. Jednoho z nich musel zachránit vrtulník, uvedla dnes s odvoláním na policii agentura APA.

Dvoučlenné posádce kanoe se nepodařilo včas vysednout a proud řeky ji začal strhávat do vodopádu Stromboding. Dvaatřicetiletému muži se naštěstí povedlo zachytit skály uprostřed koryta, zatímco jeho o rok mladší vodácká partnerka sama v pořádku doplavala na břeh.

Dvojice byla součástí české osmičlenné vodácké skupiny, jejíž zbylí členové přivolali na pomoc záchranáře. Ti se nejprve pokoušeli vysvobodit muže ze složité situace pomocí lana, nakonec ho ale musel vyzvednout vrtulník.

Podle pokynů pro sjíždění řeky musí vodáci před vodopádem vystoupit, což podle policie česká výprava věděla. Proud řeky byl ale v tomto zúženém místě natolik silný, že se to dvěma jejím členům nepovedlo.

Témata:  vodáci Češi Rakousko

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:19

Sunak oznámil výrazné zvýšení podpory pro Ukrajinu

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy