Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Železniční nehoda v Japonsku: Vlak se rozjel na špatnou stranu, 20 zraněných

šinkanzen
šinkanzen
Foto: Pixabay

Automaticky řízený vlak se dnes na místní lince v japonské Jokohamě rozjel z nádraží na špatnou stranu a narazil do kolejového nárazníku.

Při srážce bylo zraněno 20 lidí, z toho tři těžce. Nikdo ale není v ohrožení života, informuje agentura Kjódó s odkazem na sdělení místních hasičů.

電車が逆走事故 約20人けが 横浜シーサイドライン 新杉田駅上空の午後9時50分ごろの様子です。事故車両の乗客は「ものすごい衝撃で何が起こったかわからなかった」と話していました。https://t.co/wqixfMxfbZ pic.twitter.com/irTSAcWr3z

— NHKニュース (@nhk_news) 1. června 2019

Nehoda se stala ve 20:15 místního času (13:15 SELČ). Podle jednoho z cestujících Keničiho Aokiho se souprava nejprve rozjela správným směrem, po chvíli se však zastavila a vydala se náhle na druhou stranu. Po asi 25 metrech narazila do zarážedla. Aoki při havárii spadl ze sedačky a rozsekl si hlavu o držadlo.

"Vůbec jsem nechápal, co se děje," uvedl šestačtyřicetiletý muž, který si prý vybavuje pouze pláč dětí a to, že jednomu z cestujících krvácela hlava.

Železniční doprava v Japonsku je jedna z nejvyspělejších na světě. Například vlaky šinkansen, které jezdí rychlostí přes 300 kilometrů v hodině, nezaznamenaly za více než 50 let provozu žádnou nehodu, při které by někdo zahynul.

Témata:  nehody vlaků Japonsko železnice vlaky šinkanzen

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy