Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čistka v KLDR? Státní média zveřejnila záběry diplomata, který měl být popraven

Severní Korea
Severní Korea
Foto: Pixabay

Severokorejská státní média dnes odvysílala záběry hlavního vyjednavače v jaderných rozhovorech se Spojenými státy Kim Hjok-čchola, o němž jihokorejský tisk minulý týden psal, že byl po neúspěšném únorovém summitu v Hanoji popraven.

Na záznamu je tento vysoký severokorejský činitel na koncertě vedle vůdce KLDR Kim Čong-una, uvedla agentura AP.

Na záběrech je podle AP vidět Kim Hjok-čchol, jak sedí vedle tleskajícího Kim Čong-una a dalších funkcionářů a přihlíží hudebnímu vystoupení manželek armádních důstojníků.

Jihokorejský list Čoson ilbo v pátek napsal, že Severní Korea při čistce v diplomatických kruzích Kim Hjok-čchola popravila. Odvolal se na nejmenovaný zdroj obeznámený s událostmi. Světové agentury už tehdy psaly, že zprávu je třeba brát s opatrností.

Vyjednávání o denuklearizaci Korejského poloostrova jsou po únorovém jednání Trumpa s Kimem na mrtvém bodě, protože KLDR požaduje ukončení sankcí, ale Washington má za to, že Pchjongjang na to neprokázal dostatečnou míru odzbrojení.

Témata:  Severní Korea

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy