Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hrozivé záběry ze Švédska: Exploze otřásla činžákem, mnoho zraněných. Šlo o terorismus?

Švédsko
Švédsko
Foto: Pixabay

Nejméně 25 lehce zraněných si vyžádala mohutná exploze, která dnes otřásla pětipatrovým obytným domem v centru jihošvédského města Linköping. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na bezpečnostní zdroje. Příčina výbuchu zatím není známá.

Podle fotografií, které publikoval švédský list Aftonbladet, exploze vyrazila okna domu, poškodila balkony a také okolní budovy. Policie oblast kolem místa výbuchu uzavřela. Evakuována byla nedaleká školka, rozsáhlejší evakuace ale úřady neplánují.

#URGENTE Fuerte explosión en un edificio de apartamentos de la localidad sueca de #Linköping, suroeste de Estocolmo. Ambulancias, bomberos y policía en la zona. Una persona herida hospitalizada. Se desconocen las causas pero se teme que sea una manipulación ilegal de explosivos. pic.twitter.com/1Y1uKFcxd7

— JM Noticias (@JMNoticias) 7. června 2019

Policie oznámila, že zahájila vyšetřování pro podezření z trestného činu, podezření na terorismus ale nemá. "Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by tento incident nějak souvisel s terorismem," uvedla policejní mluvčí Aasa Willsundová.

Na místo výbuchu, který nastal krátce po 9:00 SELČ, dorazili pyrotechnici. "Domníváme se, že výbuch nastal venku. Asi 25 lidí utrpělo lehká zranění - nemáme žádné vážně zraněné ani mrtvé," dodala.

Témata:  výbuch Švédsko EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy