Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odhaleno: Kdy začne soud kvůli masakru v redakci Charlie Hebdo?

Pochod Francií, kdy politici a lidé uctili památku obětí z redakce Charlie Hebdo.
Pochod Francií, kdy politici a lidé uctili památku obětí z redakce Charlie Hebdo.
Foto: European Union

Soudní proces se skupinou lidí obžalovaných z podílu na atentátech na redakci časopisu Charlie Hebdo a obchod s potravinami z ledna 2015 začne v dubnu příštího roku. Informovala o tom dnes agentura AFP s odvoláním na justiční zdroje. Celkem 14 obžalovaných se má zpovídat z toho, že podle prokuratury podporovali atentátníky, jejichž vinou zemřelo 17 lidí.

Skupina čelí podezření, že logisticky podporovala bratry Chérifa a Saida Kouachiovy, kteří 7. ledna 2015 zabili dvanáct lidí při útoku na pařížskou redakci satirického časopisu.

Podle žalobců pomáhali i Amédymu Coulibalymu, který v následujících dvou dnech zavraždil čtyři rukojmí v obchodě s košer potravinami na východě francouzské metropole. Obžalováni byli letos v lednu.

Proces před zvláštním soudem v Paříži by měl podle AFP trvat od 20. dubna do 3. července příštího roku.

Policie po útocích zatkla 11 podezřelých, trojici dalších se podařilo prchnout. Dva z nich zamířili ještě před atentáty na Blízký východ a jejich osud je podle francouzských médií neznámý. Všichni tři hlavní strůjci atentátů byli zabiti.

Témata:  teroristické útoky ve Francii: na redakci týdeníku Charlie Hebdo a košér obchod Francie Amedy Coulibaly (7. ledna spolu s bratry Kouachiovými zosnoval dvojici teroristických útoků které Francie dosud nezažila)

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 21:35

Izraelská armáda potvrdila zabití velitele hnutí Hizballáh

Izraelská armáda v úterý potvrdila zabití velitele proiránského šíitského hnutí Hizballáh, k němuž došlo při útoku na jižní Libanon.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy