WHO se chce zasadit o zvýšení bezpečnosti potravin. Podle ní se totiž každý dolar investovaný do osvěty, jak jídlo správně vyrábět a skladovat, vrátí desetinásobně.
Today is #WorldFoodSafetyDay ?️
— World Health Organization (WHO) (@WHO) 7. června 2019
Every year, nearly 1 in 10 people in the world
??????????????????? fall ill
and
420,000 die ⚰️
after eating food
??????????
contaminated by bacteria, viruses, parasites or chemical substances https://t.co/Ulr3IS358d pic.twitter.com/CJP2OWW32I
Kvůli tomu, že lidé zemřou nebo onemocní po požití zkažených potravin, podle organizace země s nízkými a středními příjmy ročně přijdou až o 95 miliard dolarů (2,2 bilionu korun).
"Toto je jedinečná příležitost podpořit povědomí vlád, výrobců, dopravců a spotřebitelů o nebezpečí konzumace zkaženého jídla," řekl dnes ředitel WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus. "Od farmy až po talíř - všichni musí pomoci, aby zůstalo jídlo čisté," dodal.