Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při letecké show v Polsku došlo k neštěstí, stroj se zřítil do Visly +VIDEO

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

V polském městě Plock se při dnešním leteckém dni jedno akrobatické letadlo zřítilo do řeky Visly. Pilot nehodu nepřežil, uvedla televize TVN 24. Do Visly podle místního aeroklubu dopadl pilot z Německa s ruským strojem Jak-52. Příčiny neštěstí nejsou zatím známé.

Záchrannou operaci v řece komplikovala slabá viditelnost, nepřesahující půl metru. Letcovo tělo se z vraku, ležícího asi deset metrů od břehu, podařilo vyprostit zhruba po dvou hodinách a lékař potvrdil smrt, uvedl mluvčí hasičů Edward Mysera. Hasiči se podařilo zajistit, aby ze stroje, který se rozlomil na dvě části, neunikalo do řeky palivo.

A Yak-25 #airplane, taking part in the 7th Air Picnic in #Płock, central #Poland, fell from the sky into the #Vistula river. Its #pilot died at the scene.#planecrash#accident#airshowMore:https://t.co/AJNe5YFnlz pic.twitter.com/ingdQU6WGp

— Poland In (@Polandin_com) 15. června 2019

Letecký den se v Plocku konal po několikaleté přestávce, počítalo se s letovými ukázkami asi čtyř desítek strojů a akce měla trvat celý víkend. Nehodou ale letové ukázky přinejmenším pro dnešek skončily.

Jak-52 vznikl v polovině 70. let minulého století. V tehdejším Sovětském svazu létal hlavně ve službách organizace spolupracující s armádou při přípravě branců a pilotů, ale vyvážel se i na Západ.

Témata:  letecké nehody Polsko EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy