Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Spadla klec? V Německu zřejmě dopadli vraha vlivného politika CDU

Policie Německo
Policie Německo
Foto: Facebook

Německá policie zatkla muže, který je důvodně podezřelý z vraždy vysoce postaveného úředníka místní správy v Hesensku a člena vládní Křesťanskodemokratické unie (CDU) Waltera Lübckeho. Podle agentury DPA to dnes oznámilo státní zastupitelství a kriminální úřad v Kasselu.

Zločin, který přitáhl velkou pozornost médií, byl spáchán v noci na neděli 2. června. Pětašedesátiletého Lübckeho našel jeden z příbuzných na terase jeho domu nedaleko Kasselu. Politik zemřel na následky střelné rány na hlavě. Vyšetření případu převzala zvláštní 50členná komise pod vedením hesenského kriminálního úřadu.

Today it was announced that a far-right extremist has been arrested in connection with the murder of Walter #Lübcke a Christian Democratic politician from Kassel known for his support of refugees. He was shot in the head in his back yard on June 2. https://t.co/RdAblyWM47

— Ned Richardson-Little (@HistoryNed) 16. června 2019

Pětačtyřicetiletý muž, podezřelý z vraždy Lübckeho, byl zatčen už v noci na sobotu kolem 02:00 a dnes na něj byla uvalena vyšetřovací vazba, sdělilo státní zastupitelství v Kasselu. Zatčení bylo nařízeno na základě stop DNA. Další informace o zatčení a o průběhu vyšetřování chtějí úřady poskytnout až příští týden, napsala DPA.

V souvislosti s vyšetřováním vraždy byl už minulou sobotu zadržen jistý mladý muž. O den později ho ale policie po výslechu zase propustila, protože nezjistila, že by se na zločinu podílel.

Německý deník Frankfurter Allgemeine Zeitung v této souvislosti napsal, že šlo o mladšího muže, kterého s politikem pojil "osobní vztah". Vyšetřovatelé ho zadrželi na základě informací z Lübckeho telefonu.

Témata:  Německo vražda

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 21:35

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin, které pravidelně monitoruje Český statistický úřad (ČSÚ).

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy