Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump a Putin opět tváří v tvář, sejdou se na okraj summitu G20

Vladimir Putin a Donald Trump
Vladimir Putin a Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Americký prezident Donald Trump se příští týden sejde se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem na okraj summitu zemí G20 v Japonsku. Nejvyšší americký představitel to dnes sdělil v televizi Fox News.

Trump tento týden potvrdil schůzku také s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. Uskuteční se rovněž na jednání předních ekonomik G20, která ve dnech 28. až 29. června hostí japonská Ósaka. Trump zde údajně hodlá nastolit také téma nynějších demonstrací v Hongkongu.

"Chci s Ruskem vycházet a myslím, že budeme. Chci vycházet s Čínou a myslím, že budeme. Setkám se s oběma (Putinem i Siem) příští týden v Japonsku na G20," citovala agentura Reuters z Trumpova prohlášení v televizi.

Zatím jediné širší jednání Trumpa s Putinem se uskutečnilo loni v červenci v Helsinkách, několikrát se ale prezidenti setkali na okraj mezinárodních konferencí. Počátkem května Trump s Putinem hovořil půldruhé hodiny telefonicky.

Témata:  Donald Trump Vladimír Putin Summit G20

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy