Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Záhada na poli v Německu. Co vytvořilo velký kráter?

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: AutoRoad.cz **www.autoroad.cz**

Německá policie dnes oznámila, že kráter, který se objevil na poli v centrální části Německa, způsobila bomba z druhé světové války. Kráter široký deset metrů a hluboký čtyři metry má podle odborníků na svědomí stará bomba, která explodovala o víkendu uprostřed noci, informovala agentura AP.

Obyvatelé vesnic poblíž hesenského města Limburg uvedli, že v neděli brzy ráno uslyšeli výbuch a pocítili tlakovou vlnu. Nikdo nebyl zraněn.

Podle policie příčinou vzniku kráteru nemohly být zemědělské stroje ani jiná zařízení. Tvar kráteru a další indicie vedly odborníky k závěru, že šlo o bombu z druhé světové války vážící nejméně 250 kilogramů.

Gestern wurde in einem Feld im Bereich von #Limburg-Ahlbach ein Krater (10 m Durchmesser, 4 m tief) gemeldet. Bisher keine definitiven Hinweise auf einen mutmaßlichen Blindgänger. Heute weitere Untersuchungen.Unsere Pressemeldung: ➡ https://t.co/aeEtlPTov6 pic.twitter.com/WxV8O2tZB2

— Polizei Westhessen (@Polizei_WH) 24. června 2019

Od konce druhé světové války v Evropě letos uplynulo 74 let, v Německu se ale stále nachází nevybuchlá munice. V půlce června musel Berlín povolat pyrotechniky k americké pumě, kterou dělníci našli na stavbě v centru města. V dubnu zase museli odborníci odpálit 250 kilogramů vážící bombu, která se nacházela v řece Mohan v centru Frankfurtu.

Samovolný výbuch starých bomb v zemi nastává podle agentury DPA přibližně jednou ročně.

Témata:  Německo nálezy bomb z II. světové války zajímavosti policie Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy