Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teroristé udeřili v Tunisu. Městem otřásly mohutné exploze

Tunisko
Tunisko
Foto: Pixabay

Při dvou sebevražedných útocích v tuniském hlavním městě dnes zemřel jeden policista a dalších nejméně osm lidí bylo zraněno. S odvoláním na ministerstvo vnitra o tom informovaly zahraniční tiskové agentury. Zatím není jasné, kdo za útokem stojí.

První útočník se vyhodil do vzduchu u policejního auta na třídě Charlese de Gaulla, která prochází centrem města. Podle výpovědi svědků byla slyšet hlasitá exploze, výbuch zabil jednoho policistu a dalšího spolu se třemi civilisty zranil.

#Tunisia- geolocation of photos from the scene of the 1st suicide bombing in #Tunis confirm the location as intersection of Avenue Charles de Gaulle - Avenue De France pic.twitter.com/8LBKcxiSVX

— Oded Berkowitz (@Oded121351) 27. června 2019

Při druhém útoku na policejní stanici ve čtvrti Al-Kardžání byli zraněni celkem čtyři lidé.

Loni v říjnu na třídě Habíba Burgiby zaútočila třicetiletá atentátnice na policejní hlídku, 15 lidí utrpělo zranění. Útočnice jako jediná při útoku zemřela. V roce 2015 zemřelo při několika útocích v Tunisu několik desítek lidí, dva z nich mířily na turisty, jeden na muzeum a druhý na pláže v Súse. Při třetím útoku na prezidentskou stráž zemřelo 12 lidí. Ke všem těmto útokům se přihlásila teroristická organizace Islámský stát.

Témata:  teroristické útoky v Tunisku Tunisko EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy