Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bomba na palubě. U Londýna muselo přistát letadlo

British Airways, ilustrační fotografie
British Airways, ilustrační fotografie
Foto: britishairways.com

Dopolední neplánovanou zastávku indického dopravního letadla na londýnském letišti Stansted způsobila smyšlená informace o bombě na palubě. Agentuře Reuters to řekl nejmenovaný činitel aerolinek Air India. Letišti v Bombaji, odkud stroj odletěl, údajně někdo nahlásil hrozbu po telefonu.

Kvůli "preventivnímu" přistání spoje AI 191 z Bombaje do New Jersey musela být na krátkou dobu uzavřena přistávací dráha Stanstedu, který leží severně od britské metropole. Britská armáda k indickému letadlu vyslala stíhačky, aby jej na zem kolem 10:15 místního času (11:15 SELČ) doprovodily.

News of a plane being escorted to Stanstead airport due to bomb threat. Wonder if it was these 3 planes as they flew very close together? #stansted #airindia pic.twitter.com/wHjVq9W6Ih

— Emma (@MrsJambobee) 27. června 2019

Provoz na letišti se ale rychle vrátil k normálu. Letadlo Air India bylo po přistání odstaveno na odlehlém místě areálu, podle zdroje Reuters ale už před polednem místního času opět pokračovalo na cestě do Spojených států.

Žádný bezpečnostní problém prý zjištěn nebyl. To, že letadlo už ze Stanstedu odletělo, potvrdila společnost Air India také televizi Sky News.

Témata:  Air India Londýn letectví a letadla

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 14:39

V Česku se potvrdily stovky nových případů černého kašle

V Česku během uplynulého týdne přibylo dalších 1494 nových případů černého kašle, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v pondělí. Celkem se od začátku letošního roku potvrdilo téměř 7900 případů onemocnění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy