reklama

Šíření takových tweetů se bude snažit omezit. Příspěvky, které porušují pravidla, bude nově označovat. Firma to dnes uvedla s tím, že chce najít rovnováhu mezi svobodou projevu a důvěryhodností.

Kontroverzní příspěvky Twitter skryje a označí je poznámkou, že porušují uživatelská pravidla. Pokud si je uživatel přesto bude chtít přečíst, bude muset na toto oznámení kliknout. Takový příspěvek se také nově nebude objevovat ve vyhledávači.

Twitter tak reaguje na kritiku, že se dost nezasadil za odstraňování příspěvků politiků, které by na síti nikdy neponechal, kdyby je uveřejnil běžný uživatel. "Od nynějška budeme jasně označovat tweety, které porušují naše uživatelská pravidla, ale rozhodli jsme se je nevymazávat ve veřejném zájmu," oznámil dnes šéf Twitteru Jack Dorsey. Nové opatření se bude vztahovat na politiky a vysoké vládní úředníky, které na síti sleduje více než 100.000 lidí.

Amerického prezidenta na twitteru sleduje více než 61 milionů lidí. Twitter zahájil činnost v roce 2006. Jedna zpráva, tedy tweet, tehdy mohla obsahovat nejvýše 140 znaků. To byl v té době maximální počet znaků, aby se tweet vešel do textové zprávy na mobilním telefonu. V roce 2017 byl tento limit zdvojnásoben na 280 znaků.