Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neštěstí v Texasu: Letadlo při startu narazilo do hangáru, 10 mrtvých

Letecká nehoda, ilustrační foto
Letecká nehoda, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Při nehodě malého letadla v americkém Texasu zahynulo všech deset lidí na palubě. Letoun narazil do hangáru, když se pokoušel vzlétnout na letišti Addison asi 24 kilometrů severně od Dallasu, informovala agentura AP s odvoláním na letištní představitele.

Na videozáběrech z místa nehody byl vidět černý dým stoupající z budovy a díra, kterou letadlo v hangáru nárazem způsobilo.

Footage of the crash at Addison Municipal Airport! #airplanecrash #addison #texas #planecrash #crash #addisontx @komonews @KING5Seattle @KIRO7Seattle @Q13FOX @ABC @fox12oregon @worldnetdaily @worldnewsdotcom pic.twitter.com/jsuXwJMWBV

— WX-EatonvilleWA (@EatonvilleWAWX) 30. června 2019

Úřady zatím nezveřejnily identitu obětí, příčina neštěstí se vyšetřuje. Letadlo se zřítilo při vzletu a po dopadu na budovu hangáru vzplálo, oheň byl ale brzy uhašen. Jak uvedla zástupkyně ředitele letiště Darci Neuzilová, letadlo mířilo na Floridu a zranění neutrpěla žádná osoba na zemi.

Další podrobnosti o příčinách nehody zatím nemáme, dodala Neuzilová s tím, že na místo neštěstí již zamířily týmy vyšetřovatelů z Národního úřadu pro bezpečnost v dopravě (NTSB).

Témata:  letecké nehody Texas v USA EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy