Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Silný otřes v dole v Katovicích zasypal horníky, tři zemřeli

doly
doly
Foto: Pixabay

Tři horníci zahynuli dnes po silném otřesu v černouhelném dole v Katovicích na jihu Polska. S odvoláním na majitele dolu, těžební společnost PGG, o tom dnes informovala agentura PAP. Šest dalších horníků utrpělo zranění a je v nemocnici.

Neštěstí se stalo v dole Murcki-Staszic, který se nachází jižně od centra Katovic, zhruba 50 kilometrů severovýchodně od hranic s Českem.

Otřes o síle 2,66 stupně postihl podle mluvčího PGG Tomasze Glogowského důl ve 14:12 SELČ. Na místě v tu dobu pracovalo devět horníků.

Tři z šesti zraněných se dostali podle serveru listu Gazeta Wyborcza na povrch sami, tři další muže museli vynést záchranáři. Viceprezident PGG Piotr Bojarski uvedl, že zranění jsou v dobrém stavu.

Témata:  Polsko doly

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.