reklama

Dosud byli ze zneužívání obžalováni tři muži, kterým je v současnosti 34, 49 a 56 let. Během vyšetřování se ukázalo, že zneužívání se týkalo více než 40 obětí, z toho 34 nezletilých.

Už čtvrtým podezřelým je 57letý muž z městečka Steinheim v Severním Porýní-Vestfálsku. Do hledáčku vyšetřovatelů se dostal po výslechu jedné z nezletilých obětí, uvedly dnes policie a státní zastupitelství. Na základě svědecké výpovědi proti němu bylo zahájeno řízení kvůli těžkému sexuálnímu zneužití.

Nový podezřelý je zatím na svobodě. "Nebyl předběžně zadržen, ani nebylo požádáno o zatykač na něj," uvedla dnes policie v Bielefeldu.

Vyšetřovatelé ve středu podle DPA prohledali parcelu muže v kempu v Lügde a dnes v hledání důkazního materiálu pokračovali. Podle informací DPA vyšetřovatelé v bílých ochranných kombinézách na parcele s dřevěným obydlím dnes pořizovali fotografie a v bednách si odnesli předměty. Novináři do kempu neměli přístup.

U zemského soudu v Detmoldu dnes mezitím pokračuje proces v kauze. Na programu jsou výpovědi dalších obětí a příbuzných. Na začátku procesu minulý týden se obžalovaní k činům přiznali.

Před soudem stojí dva hlavní obžalovaní. Šestapadesátiletý Andreas V. z Lügde se podle obžaloby v létě 1998 a v období 2008 až 2018 v místním kempu dopustil tří stovek trestných činů. V tomto období se dopustil sexuálního násilí na 23 dívkách, některé z nich prý zneužil brutálně. Vyšetřovatelé u něho našli téměř 900 fotografií a videí, na nichž byly zaznamenány jeho činy.

Druhý obžalovaný, 34letý Mario S. ze Steinheimu, je podezřelý, že od roku 1999 do letoška v kempu v Lügde i u sebe doma ve 160 případech zneužil osm dívek a devět chlapců. Policie u něho našla 4800 souborů obsahujících pornografické materiály, v nichž se objevují děti a mladiství. Část dětí se stala oběťmi Andrease V. i Maria S.

Proces proti třetímu obžalovanému, 49letému muži z města Stade, byl od hlavního procesu oddělen. Jde o muže, který se údajně podílel na několika přenosech prostřednictvím webové kamery a částečně prý Andrease V. a Maria S. k jejich činům naváděl.

Podle německých médií jde o kauzu, která zřejmě v německé kriminální historii nemá obdoby.