Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá policie řeší otřesný případ znásilnění. Dívku znásilnili nezletilí, nebyli místní

Policie Německo
Policie Německo
Foto: Facebook

Porúrským městem Mülheim na západě Německa otřásl případ znásilnění mladé ženy, za kterým podle vyšetřovatelům stojí tři čtrnáctiletí a dva dvanáctiletí chlapci původem z Bulharska. Prokuratura dnes oznámila, že jeden ze starších chlapců zůstává ve vyšetřovací vazbě.

Případ se stal v pátek pozdě večer, policie ale byla na informace vzhledem k věku podezřelých skoupá. Dnes nicméně sdělila, že oba mladší chlapci nejsou trestně odpovědní a že proti starší trojici nebyl během víkendu vydán žádný zatykač. To se změnilo dnes, kdy kriminalisté zjistili, že jeden ze čtrnáctiletých podezřelých se v době, kdy nebyl trestně odpovědný, dopustil dvou případů sexuálních deliktů. Soud proto vydal zatykač a policie chlapce zadržela. Další informace policie nezveřejnila.

K oběti policie uvedla, že znásilněné dívce je 18 let a že byla hospitalizována, v sobotu ji ale nemocnice propustila do domácí péče.

Místní obyvatelé se po obávali, že podezřelé děti se dnes zúčastní školního vyučování, ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko totiž letní prázdniny začnou až za týden. Podle DPA se ale nikdo z nich po zbývající týden do školy nevrátí.

Témata:  Německo znásilnění policie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy