reklama

Lístek pro nebělošské návštěvníky stál v časném předprodeji deset dolarů (228 korun), pro bělochy 20 dolarů (456 korun), v běžném prodeji pak zájemci podle barvy pleti platili dvacet, respektive čtyřicet dolarů. Organizátoři odlišnou cenu zdůvodňovali tím, že rovnost znamená přistupovat ke každému stejně, proto rozdílné částky spravedlivě umožní zúčastnit se hudební události i těm nejvíce opomíjeným komunitám, které jsou nebělošské.

Kvůli dvojím cenám prodejní portál Eventbrite pohrozil, že nabídku lístků stáhne. Cenová politika se nelíbila ani detroitské rapperce Jillian Grahamové, které vystupuje pod uměleckým jménem Tiny Jag. Ta prohlásila, že je diskriminačním chováním organizátorů rozhořčena, proto na festivalu vystupovat nebude.

Ačkoli rapperku řada lidí na internetu za její rozhodnutí ocenila, setkala se i s kritikou, podle které organizátoři dobře míněným krokem chtěli podpořit detroitskou černošskou komunitu.

Pořadatelé v reakci na ohlas dvojích cen sdělili, že jim mnoho bělošských zájemců o lístky řeklo, že s vyšším vstupným problém nemají. Nakonec ale ustoupili a za vstupné nyní pro všechny žádají 20 dolarů, bělošským zájemcům je navíc doporučováno, aby ve prospěch nebělochů poskytli sponzorský dar.