Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letadlové lodě USA jsou v dosahu íránských raket, varují gardy

Letadlové lodě USA jsou v dosahu íránských raket, varují gardy
Letadlové lodě USA jsou v dosahu íránských raket, varují gardy
Foto: U.S. NAVY

Jeden z velitelů íránských revolučních gard dnes varoval, že americké základny v regionu a letadlové lodě v Perském zálivu jsou v dosahu íránských raket. Informovala o tom agentura Tasnim.

Napětí mezi USA a Íránem se vystupňovalo po sestřelení amerického dronu Íránem minulý měsíc. Vzájemné vztahy se zhoršovaly od minulého roku, kdy americký prezident Donald Trump oznámil, že Spojené státy odstupují od mezinárodní jaderné dohody s Íránem z roku 2015.

Následně Washington uvalil na islámskou republiku nové sankce a Írán v posledních týdnech přestal plnit závazky týkající se obohaceného uranu, zakotvené v jaderné dohodě.

"Americké základny jsou na dostřel našich raket... Naše rakety zničí jejich letadlové lodě, pokud udělají chybu," varoval dnes velitel Hosejn Nežát. "Američané jsou si velmi dobře vědomi důsledků vojenského střetu s Íránem," dodal velitel.

Témata:  Írán USA U.S. Navy

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy