reklama

Záběry zveřejněné na sociálních sítích ukazovaly dramatický obrázek vysoko šlehajících plamenů a kouře, které mohli sledovat v dané oblasti lidé z aut jedoucích po okružní dálnici okolo ruského hlavního města. Hasičům se posléze podařilo plameny uhasit, a to i za pomoci dvou vrtulníků a dvou protipožárních vlaků.

zdroj: YouTube

"Zemřel jeden člověk, 12 zraněným byla pomoc poskytnuta ambulantně, jeden zraněný byl hospitalizován," uvedli lékaři podle agentury TASS. Podle záchranářů se mrtvé tělo našlo během hašení požáru. Všichni zranění utrpěli popáleniny a přiotrávili se kouřem, nejvážněji zraněného přepravil do nemocnice vrtulník. Podle listu Kommersant při požáru zahynula členka ostrahy elektrárny, která před ohněm nestačila utéci.

V prostoru elektrárny hořela vysokotlaká stanice, plynovod, technické zařízení a hospodářská budova, oheň také poškodil ubytovnu v sousedství elektrárny, jejíž obyvatelé se sice zachránili, ale přišli o střechu nad hlavou. Požár se rozšířil z 200 na více než 800 metrů čtverečních, než se jej hasičům podařilo uhasit. Požár podle náměstka ministra pro mimořádné situace Ilji Davidova vznikl kvůli proražení plynovodu. Plyn byl pod tlakem, a tak plameny šlehaly 40 metrů vysoko.

Elektrárna v Mytišči je podle TASS v provozu od roku 1992, funguje především na zemní plyn a má výkon 1060 MW. Podle listu Komsomolskaja pravda elektrárna obstarává teplem a elektřinou více než milion obyvatel v Moskvě a na jejím předměstí Mytišči.