reklama

Prudké bouře a lijáky zkomplikovaly cestovní plány mnoha pasažérům na největším německém letišti ve Frankfurtu, které přerušilo odbavování. Německá meteorologická služba (DWD) přitom předpovídá další srážky.

Mluvčí frankfurtského letiště uvedl, že provoz je omezován rutinně z bezpečnostních důvodů, když v okruhu osmi kilometrů platí varování před blesky a je zakázáno zdržovat se na letištní ploše.

Na frankfurtském letišti se dnes mělo pohybovat dohromady kolem 230.000 cestujících. Z 1560 odletů a příletů jich bylo do dnešního odpoledne zrušeno 100, napsala DPA.

Na severu a v centrální části Hesenska, kde leží i Frankfurt, bylo mnoho sklepů zatopeno. Bouře zuřily nad Hesenskem odpoledne zhruba dvě hodiny a v Giessenu nebo u přehrady Edersee spadlo během krátké doby až 80 litrů vody na metr čtvereční, informovala DWD.

Také v západoněmeckém Trevíru měli dnes večer hasiči více než 200 výjezdů. Na celém území města Schwerin, metropole Meklenburska-Předního Pomořanska, zapříčinily průtrže zaplavení sklepů.

V Berlíně dnes bylo kvůli bouřím zrušeno osm vnitrostátních letů do Frankfurtu a Mnichova. Další rušení letů není vyloučeno během večera.