Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Němce děsí zdravotní stav Merkelové. Vznesli jasný požadavek

Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Zdravotní stav německé kancléřky Angely Merkelové, kterou na veřejnosti opakovaně postihl viditelný třes, je její soukromou věcí. Podle průzkumu agentury Civey pro list Augsburger Allgemeine si to myslí většina Němců.

To, že do kancléřčina zdraví nikomu nic není, si myslí 59 procent respondentů. Na otázku, zda by Merkelová měla předložit veřejnosti podrobnou zdravotní zprávu, odpovědělo souhlasně 34 procent oslovených. Zbývajících sedm procent nemělo na problém názor. Průzkumu se zúčastnilo 4495 respondentů.

Naposledy Merkelovou, která ve středu oslaví 65. narozeniny, postihl třas tento týden při setkání s finským premiérem Anttim Rinnem. Novinářům poté řekla, že je v pořádku a že není nutné si o ni dělat starosti.

Opakovala se tak situace z poloviny června, kdy se kancléřka potýkala se silným chvěním při vítání ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tehdy to vysvětlila tím, že byla dehydrovaná.

O zhruba týden později při jmenování nové ministryně spravedlnosti Christine Lambrechtové se třes vrátil.

Témata:  Angela Merkelová Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy