reklama

Dívka údajně cestovala autostopem do jihorumunského města Caracal z nedaleké vesnice. Ve čtvrtek dopoledne třikrát za sebou telefonovala na tísňovou linku 112 a žádala o pomoc. Uvedla přitom, že byla unesena, zmlácena a znásilněna mužem, který jí zastavil a nabídl svezení. Z vraždy je podezřelý 65letý mechanik Gheorghe Dinca.

První telefonát byl zaznamenán ve čtvrtek krátce před 11:00 SELČ. Až v pátek ve 3:00 SELČ ale rumunská policie identifikovala místo, kde byla oběť držena. Další tři hodiny navíc policie nic nepodnikla kvůli právním procedurám.

Když policisté konečně do Dincova domu dorazili, nalezli tam lidské ohořelé pozůstatky, části dívčina oblečení a šperky. Podezřelý byl zadržen.

Rumunský ministr vnitra Nicolae Moga v souvislosti s případem zbavil funkce šéfa národní policie Ioana Budu a další dva místní představitele. Podle policie pozůstatky zřejmě patřily zmíněné patnáctileté stopařce a osmnáctileté dívce ze sousedství, která se pohřešuje od dubna.

Rumunský prezident Klaus Iohannis uvedl, že případ bude příští týden podrobně analyzován. Policii kritizoval za "chyby a váhavost" a vyzval k "přísným trestům" pro všechny viníky.