Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zahalování mužů? Islámský úřad vydal bizarní doporučení

Muslim
Muslim
Foto: Pixabay

Turecký úřad pro náboženské záležitosti Diyanet vyzval muže prostřednictvím pátečního kázání, ať nenosí přiléhavé oblečení, protože ho nepovoluje islám, a navíc neprospívá zdraví. Informoval o tom turecký server Ahval.

Úřad Diyanet vydává kázaní, která pak v mešitách každý týden čtou státem placení imámové. Tento pátek se kázání zaměřilo na to, proč islám vyzývá k zahalování jednotlivých částí těla a proč by věřící měli dbát o své zdraví.

Odhalování intimních partií je podle islámu nepřijatelné, ale různé myšlenkové směry nahlížejí rozdílně na otázku, které části těla mají být oděvem zakryty. Od přiléhavého oblečení bývají zpravidla odrazovány ženy i muži.

"Těsné oblečení ohrožuje zdraví, zejména mužů, a není v souladu s pravidly zahalování, protože nechrání soukromí," uvedl v kázání Diyanet.

Témata:  Islám muži Turecko

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy