reklama

Podle agentury AFP byli cílem útoku u čerpací stanice dva mladí muži ve věku 29 a 30 let, zatímco žena byla pouze ve špatný čas na špatném místě. "Ti mladíci, kteří byli zastřeleni, jsou u městské policie velmi nechvalně známí," citoval list Var-Matin starostu Ollioules Roberta Bénéventiho. Podle listu France Bleu Provence byli muži známými postavami místní drogové scény.

Střelba se ozvala kolem 20:30 SELČ v jinak relativně poklidné části městečka. Není jasné, kolik bylo pachatelů, policie ale podle médií pátrá nejméně po dvou lidech. Že šlo o vyřizování účtů mezi místními gangy, policie vyvodila mimo jiné z typu zbraně, která byla použita.

Kromě dvou mrtvých mužů, kteří byli terčem útoku, zemřela i 57letá žena, která náhodou projížděla místem střelby na skútru a kterou zasáhla zbloudilá střela. Její o rok starší manžel, který skútr řídil, utrpěl vážná zranění, po operaci ale už není v ohrožení života. Podle místních médií šlo o turisty z jiné části Francie, kteří v Ollioules vlastnili druhý dům a přes léto v něm pobývali.

Francouzský ministr vnitra Christophe Castaner na twitteru napsal, že do vyšetřování případu jsou zapojeny "veškeré prostředky".

"Mám plnou důvěru v naše policisty, u nichž dennodenně pozoruji odhodlanost vymýtit tyto zločinecké sítě, které ničí naše čtvrti," dodal.