Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dívky si za znásilnění mohou samy? Ministryně šokovala veřejnost

žena
žena
Foto: Pixabay

Brazilská ministryně pro ženy, rodinu a lidská práva Damares Alvesová vyvolala polemiku výrokem, že dívky v Amazonii jsou často znásilňovány, protože nenosí kalhotky. Důvodem je podle ministryně chudoba. Alvesová proto vyzvala výrobce spodního prádla, aby zřídili továrnu přímo na ostrově Marajó v amazonském státě Pará, kde se tento negativní jev často objevuje.

Politička a evangelická pastorka vyslovila kontroverzní názor při prezentaci programu, jehož cílem je omezit sexuální vykořisťování dívek, dospívajících a žen. "Experti nám řekli, že tady jsou zneužívány dívky, protože nenosí kalhotky. Nepoužívají kalhotky, protože jsou chudé," řekla ministryně podle serveru Notimérica.

Alvesová rovněž poznamenala, že získala mnoho darů spodního prádla, aby ho přivezla do oblasti. Zdůraznila však, že spodní prádlo je třeba vyrábět přímo na místě.

"Musíme na Marajó zřídit továrnu na spodní prádlo, která vytvoří pracovní místa a dívky ho (prádlo) pořídí levněji," řekla Alvesová. "Hledáme, takže pokud má někdo továrnu na spodní prádlo a chce s námi spolupracovat, nechť přijde," vybídla politička, která se v ministerské funkci dopustila podle médií už několika sporných výroků.

Polemiku vyvolala Alvesová například prohlášením, že křesťanky musejí být v manželství podřízené mužům, nebo že brazilští chlapci mají nosit modré oblečení a dívky růžové.

Témata:  znásilnění Brazílie ženy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy