Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Frontex nasadí proti uprchlíkům vzducholoď, Egejské moře bude monitorovat 24 hodin denně

Uprchlíci, ilustrační fotografie
Uprchlíci, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Evropská agentura pro pohraniční a pobřežní stráž (Frontex) a řecká pobřežní stráž nasadí dnes mezi ostrovem Samos a tureckým pobřeží bezpilotní vzducholoď. Ta má pomoci při potírání pašeráků lidí a při pátracích a záchranných operacích. Informovala o tom agentura DPA.

Pětatřicet metrů dlouhá vzducholoď může létat ve výšce až 1000 metrů, je vybavena termokamerami, radarem a dalšími pozorovacími zařízeními. K zemi bude připojena na ostrově Samos. Oblast bude monitorovat 24 hodin denně.

In the first half of this year one out of every four irregular migrants crossing the Eastern Mediterranean route into the EU was a national of Afghanistan. Find out more from our updated map of migratory routes https://t.co/S1gnmQIi3C pic.twitter.com/PsIGziwvDA

— Frontex (@Frontex) July 19, 2019

Přijímací tábory, kde se utečenci na ostrovech Samos, Lesbos, Chios, Leros a Kos registrují, jsou přeplněné. Zatímco jejich kapacita je 9000 lidí, tísní se v nich 19.000 migrantů.

Témata:  uprchlíci Řecko EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy