Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřela 22letá vnučka Roberta Kennedyho, patrně se předávkovala

Saoirse Kennedyová Hillová
Saoirse Kennedyová Hillová
Foto: Facebook

V USA ve čtvrtek zemřela dvaadvacetiletá vnučka Roberta Kennedyho, mladšího bratra někdejšího prezidenta Johna Kennedyho z let 1961-63. List The New York Times napsal s odvoláním na přítele rodiny, že příčinou smrti bylo předávkování.

Do domu manželky Roberta Kennedyho Ethel byla v sobotu povolána záchranná služba, její vnučka Saoirse Kennedyová Hillová byla převezena do nemocnice v Hyannisu v Massachusetts, ale tam lékaři konstatovali smrt.

Jednadevadesátiletá Ethel Kennedyová, která je vdovou po Robertovi Kennedym, k úmrtí uvedla, že "svět je nyní o něco méně krásný". Ethel a Robert Kennedyovi měli 11 dětí, Saoirse byla dcerou jednoho z nich Courtney Kennedyové Hillové. Úmrtí potvrdily také úřady s tím, že do domu v Hyannisu byla povoláni kvůli vyšetření úmrtí policisté.

Granddaughter of Robert F #Kennedy dies after overdose at family's compound https://t.co/xNecgtA3YJ pic.twitter.com/YoWfKIAktI

— ST Foreign Desk (@STForeignDesk) August 2, 2019

Hillová studovala na vyšší škole v Bostonu a podle The New York Times sama popsala v článku pro studentské noviny svůj boj proti depresi. Byla jedinou dcerou Courtney Kennedyové Hillové.

Jak připomíná agentura Reuters, Ethel Kennedyová má za sebou sérii rodinných tragédií. Vedle ztráty manžela po jeho zavraždění v roce 1968 přišla také o dva syny. David zemřel v roce 1984 na předávkování ve věku 28 let a Michael se zabil po nehodě na lyžích v roce 1997.

Robert Kennedy, který byl stejně jako jeho starší bratr ve vrcholné politice, podlehl atentátu. Prezident John Kennedy se stal obětí jiného atentátu roku 1963.

Témata:  Robert F. Kennedy Saoirse Kennedyová Hillová policie USA USA

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.