Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krokodýli terorizují město, v zaplavených ulicích útočí na psy

Nebezpeční krokodýli. Zákaz plavání. Varuje tato cedule
Nebezpeční krokodýli. Zákaz plavání. Varuje tato cedule
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Krokodýl se pokusil ulovit psa v zaplavených ulicích indického města Vadodara ve státě Gudžarát poté, co v něm během 24 hodin napršel téměř 50 centimetrů srážek a povodně si vyžádaly nejméně šest obětí. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na místní policii.

Po přívalových deštích se ve městě drží voda po pás a zhruba 5000 lidí muselo být evakuováno ze zaplavených domů. Uzavřeno je mnoho mostů a celé čtvrti jsou odříznuté od spojení s okolním světem.

Z rozvodněné řeky se do města, kde žije 1,2 miliónu obyvatel, rozšířili krokodýli. Video, na němž je vidět jednoho z krokodýlů, který zaútočil na psa, se šíří po sociálních sítích. Podle policie se ve městě staly ještě podobné dva případy.

Při povodních, které do země přinesly každoroční monzunové deště, v Indii během posledních několika týdnů zemřelo více než 250 lidí. Nejhůře postižené jsou severoindické státy Ásám a Bihár.

Témata:  krokodýli Indie povodně v Indii

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy