Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Británie v šoku. Z desátého patra někdo vyhodil šestiletého chlapce

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýnská policie zadržela sedmnáctiletého mladíka kvůli podezření z pokusu o vraždu poté, co byl dnes z desátého poschodí londýnské galerie Tate Modern vyhozen šestiletý hoch.

Ten dopadl na střechu pátého poschodí, byl letecky přepraven do nemocnice a jeho stav je kritický, informoval server BBC.

Podle policie nic nenaznačuje, že by oběť zadrženého mladíka znala. "Tento teenager byl zatčen kvůli podezření z pokusu o vraždu a vzat do policejní vazby," uvedla policie.

Podle jedné ze zaměstnankyň galerie, která si nepřála být jmenována, byli u hochova pádu svědci, píše BBC.

Londýnská galerie Tate Modern se loni stala nejnavštěvovanější turistickou atrakcí v Británii a prošlo jí téměř 5,9 milionu lidí.

Témata:  Velká Británie děti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.