Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Měl seznam na znásilnění a vraždy? Nové informace o střelci z Ohia jsou děsivé

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Čtyřiadvacetiletý Connor Betts, který v neděli před barem v centru města Dayton v americkém státě Ohio zabil devět lidí a pak ho zastřelila policie, byl dvakrát na střední škole podmínečně vyloučen. V prvním případě údajně proto, že si vedl seznam spolužaček, které chtěl znásilnit, v druhém proto, že si psal jména lidí, které chtěl pozabíjet.

S odvoláním na výpovědi jeho někdejších spolužáků a komentář bývalého ředitele školy o tom napsaly agentura AP a britský bulvární list Daily Mail.

Bettsovo chování podle spolužáků vyvolalo paniku, když na zeď na školních záchodech napsal jména lidí, které by chtěl povraždit. Byl tehdy ve třetím ročníku střední školy v Bellbrooku. Škola musela být uzavřena a Betts byl podmínečně vyloučen, podruhé. Poprvé tak byl podle spolužáků potrestán, když do školy přišel se seznamem jmen studentek, které chtěl znásilnit.

Jeden jeho bývalý spolužák uvedl, že Betts měl v plánu "školu vystřílet", zatímco jiný řekl, že si po střelbě v Daytonu na podivného spolužáka hned vzpomněl. "Měl seznam na vraždy a na znásilnění, já byla na seznamu znásilnění," uvedla Bettsova bývalá spolužačka.

Někdejší roztleskávačka doplnila, že Bettse téměř neznala a že jí překvapilo, když jí v prvním ročníku střední školy zavolala policie, aby jí řekla, že se objevila na Bettsově seznamu. "Policista mi řekl, že (Betts) chvíli nebude ve škole," uvedla. "Po nějakém čase se ale vrátil, chodil po chodbách. Nikdo nás neupozornil, že se do školy vrací," doplnila.

Vedení školy odmítlo zprávy komentovat, pouze potvrdilo, že Betts školu navštěvoval.

Někdejší ředitel školy Chris Baker ale v rozhovoru s místními novinami Dayton Daily News řekl: "Ty informace bych nepopřel, ale víc k tomu říct nechci."

Policie uvedla, že nic Bettsovi nebránilo v tom, aby si koupil útočnou pušku, kterou použil v neděli. Jako dospělý měl totiž trestní rejstřík čistý, píše AP. Policie ho zastřelila pouhých několik kroků před vstupem do baru s vystrašenými lidmi. Ještě venku ale zabil devět lidí a dalších 26 zranil. Mezi mrtvými byla také jeho dvaadvacetiletá sestra Megan Bettsová.

Jedna žena, která s Bettsem chodila do školy, uvedla, že snil o tom, že jí sváže a prořízne hrdlo. "Není to pro mě záhada," uvedla. "Jsem vzteky bez sebe," doplnila. "Věděl, že to není normální... Dlouho jsme mluvili o tom, že potřebuje pomoc," vysvětlila a dodala, že spolu s rodiči tehdy kontaktovala policii, ale neměla pocit, že ji úřady berou vážně.

Betts měl podle jeho spolužáka Demoye Howella velmi černý smysl pro humor a obklopovala ho "temná energie". "Myslím, že spíš než zločin z nenávisti to byl zločin typu nenávidím všechny," poznamenal Howell. "Upřímně je mi mnohem lépe, když vím, že tu už není," uzavřel.

Témata:  USA Connor Betts střelba v Ohiu

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.