reklama

Dvacetiletý muž, o němž policisté nezveřejnili žádné další informace, měl na sobě oblečení ve vojenském stylu a kromě pistole měl u sebe ještě jinou zbraň a více než 100 nábojů. Lidé při pohledu na něj prchali z obchodního domu.

Zadržel ho hasič, který byl mimo službu, a držel proti němu namířenou zbraň, dokud nepřijela policie. To trvalo asi tři minuty od prvního tísňového volání.

"Naštěstí se nestřílelo. Myslím, že je skvělé, že na místě byl hasič mimo službu," řekl Mike Lucas z místní policie. Dodal, že muž bude obviněn ze zatím nespecifikovaných trestných činů. Policie také analyzuje záznamy z kamerového systému v obchodním domě, aby vysledovala mužovo chování a jeho možný motiv. "Jeho záměrem bylo zřejmě vyvolat chaos a to se mu povedlo," uvedl Lucas.

Případ v Missouri se stal jen krátce poté, co střelec v texaském El Pasu o víkendu zabil 22 lidí. O několik hodin později pak před jedním z barů ve městě Dayton v Ohiu mladý muž zastřelil devět lidí, pak i sebe.

Vlivem těchto událostí vypukla ve středu panika na newyorském náměstí Times Square, kde mezi lidmi vyvolal hrůzu motocyklový rachot. Strach vzbudila i hádka ve Walmartu v Baton Rouge v Louisianě.