Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V americkém Houstonu útočil střelec, dva mrtví

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Texaská policie pátrá po muži, který ve čtvrtek na dálnici u Houstonu z útočné pušky zastřelil dva lidi. Napsala to dnes agentura Reuters. Útočníka začali pronásledovat přihlížející, někteří z nich po něm začali střílet. Dopadnout se ho ale zatím nepodařilo.

Policie zkoumá možné motivy, nevylučuje vyřizování účtů nebo válku gangů. V automobilu, který střelec zasáhl, byly nalezeny drogy. "V hrozivé situaci, v níž je teď naše společnost, se musíme ptát, zda nešlo o řádění šílence, který se jen náhodou trefil do vozu s narkotiky," prohlásil šéf houstonské policie Bobby Dobbins.

Asi dvacetiletý muž pálil z útočné pušky AR-15, tedy ze zbraně stejného typu, jakou o víkendu použil v Daytonu vrah Connor Betts. Zastřelil tehdy devět lidí včetně své sestry, ve stejný den v texaském El-Pasu zahynulo při podobném masakru dvaadvacet lidí.

Při čtvrteční střelbě u Houstonu nejdřív vrah narazil do jiného vozidla a dva lidi sedící uvnitř zastřelil. Neznámý očitý svědek po něm podle policie začal střílet z pistole, ale muži se podařilo uniknout.

Ve městě Springfield ve státě Missouri dnes policie zadržela muže, který kráčel v místním obchodním centru s puškou v ruce a v neprůstřelné vestě. Ke střelbě nedošlo, dvacetiletý Dmitriy Andreychenko byl zadržen pro podezření z terorismu, napsala agentura AP.

Americká média dnes přinesla výsledky průzkumu veřejného mínění, podle něhož skoro polovina Američanů téměř s jistotou očekává v brzké době nový případ masového vraždění. Podle 49 procent dotázaných je to vysoce pravděpodobné, podle 78 procent pravděpodobné. Jen deset procent lidí se podle průzkumu agentury Reuters a společnosti Ipsos takového vývoje neobává.

Témata:  USA střelba v USA policie USA

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:21

Česká televize odhalila jména všech deseti účastníků letošní StarDance

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Francouzský prezident Emmanuel Macron a srbský prezident Aleksandar Vučič během společné tiskové konference před pracovní večeří v prezidentském Elysejském paláci v Paříži (Francie, 8. dubna 2024).

Srbsko se vzdává Ruska. Přibližuje se k NATO

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.