Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Manželku je povoleno zbít? Muslimské centrum pobouřilo Německo

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Rady, jak řešit problémy v manželském soužití, nabízí webová stránka Islámského centra v Mnichově. Pokud selžou umírněné postupy, nabízí bití ženy, webová stránka by měla být upravena.

Německé veřejnoprávní médium Bayerischer Rundfunk upozornilo na kontroverzní radu na webových stránkách, jak řešit manželské problémy.  „První krok, pokárání. Druhý krok, oddělit manželská lože. A třetí krok, zbití.“

Podle informací, které se Bayerischer Rundfunk snažil zjistit o problému v islámském náboženství, by mělo jít spíše o doporučení vedené spíše v symbolické rovině než o výzvu k domácímu násilí. Prorok Mohamed totiž násilí páchané na ženách zapovídal.

Na druhou stranu ve zprávě, která o bití žen informuje, byla zprostředkována výpověď sociální pracovnice popisující svou zkušenost se ženou zbitou svým manželem. Ten tvrdí, že v násilí na manželce nevidí problém, jelikož ho schvaluje jeho komunita.

Islámské centrum médiím sdělilo, že v následujících dvou týdnech budou stránky přepracovány a kontroverzní doporučení z nich zmizí, i když je na stránce dostupné už 15 let.  

Témata:  Německo Islám násilí muslimové ženy

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 21:35

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin, které pravidelně monitoruje Český statistický úřad (ČSÚ).

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy