Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Festival skončil tragédií: Zemřela mladá dívka (†16)

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Martovice - Festival v Martovcích na jihu Slovenska poznamenala tragédie. V noci náhle zemřela jedna z účastnic. Šestnáctiletou dívku bez známek života objevili kamarádi. Příčiny smrti vyšetřují policisté. Pořadatelé rozhodli o okamžitém ukončení festivalu.

Letní univerzita v Martovcích na jihu Slovenska měl být v plném proudu. Pořadatelé pro mládež připravili přednášky i doprovodný zábavný program.

Místo toho vlaje nad areálem černá vlajka, všude jsou jen prázdné lavičky a účastníci se smutně rozjíždějí domů, píše web tvnoviny.sk.

Pro dívku bez známek života přivolali ihned lékařskou pomoc. Záchranáři ale o její život bojovali marně. Příčiny dívčiny smrti jsou zatím nejasné. Podle prohlášení, které zveřejnili pořadatelé festivalu mohlo jít o komplikace způsobené nespecifikovanou chorobou, uvádí tvnoviny.sk.

Organizátoři nechtěli o neštěstí mluvit. Hlavní pořadatel si vypnul telefon. Z piety festival předčasně ukončil.

Témata:  festivaly úmrtí Slovensko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy