Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Leadsomová se omluvila Mayové za poznámky mateřství, noviny prý její slova překroutily

Theresa Mayová
Theresa Mayová
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn - Kandidátka na příští britskou premiérku Andrea Leadsomová se omluvila za verbální útok na svou rivalku Theresu Mayovou.

V sobotním rozhovoru pro deník The Times Leadsomová řekla, že ženy s dětmi, včetně jí samotné, mají větší podíl na budoucnosti země, a z bezdětnosti Mayové tak udělala nevýhodu v souboji o post ministerské předsedkyně.

"Doslova jsem řekla, že mateřství by nemělo v kampani hrát žádnou roli. Tlačili mě, abych řekla, jak moje názory formovaly děti. Já jsem to jako téma využít nechtěla. Mít děti nemá se schopností být premiérem žádnou souvislost. Je mi hluboce líto, pokud někdo získal dojem, že si myslím něco jiného," hájí se Leadsomová v dnešním vyjádření pro The Daily Telegraph.

Náměstkyně ministryně energetiky Leadsomová už o víkendu tvrdila, že The Times její vyjádření překroutily. Zástupci deníku ale kritiku odmítli.

"Upřímně si myslím, že jako matka máte reálnější podíl na budoucnosti země, hmatatelný podíl. Ona (Mayová) zřejmě má neteře, synovce, spoustu dalších lidí. Já ale mám děti, které samy budou mít děti a ty budou přímou součástí toho, co se bude odehrávat," řekla Leadsomová novinářce The Times Rachel Sylvestrové.

Ministryně vnitra celou věc nijak přímo nekomentovala, vyzvala ale svou volební soupeřku, aby se připojila k její snaze vést čistou a nezáludnou kampaň.

Témata:  Velká Británie Theresa Mayová

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy