reklama

Personál v jedné z rakouských ubytoven pro žadatele o azyl byl obviněn, že se pokusil zatajit sexuální zneužívání šestiletého chlapce. Matka údajně zneužitého dítěte tvrdí, že jí manažeři zařízení vyhrožovali, že by jí mohl být syn odňat, pokud bude o problému mluvit.

Žena potřebovala odejít do obchodu, svého synka proto svěřila svému krajanovi z Íránu (32), který žil ve stejném zařízení v hornorakouském městě Liezen. Když se vrátila do svého pokoje, zjistila, že je její syn velice skleslý. Ten jí potom vyprávěl, co se mu stalo.

Úředníci z azylového centra jí však podle serveru The Local důrazně varovali, aby si nikomu nestěžovala. Žena je vše neuposlechla. Podle policie mělo dojít k incidentu 7. června. Matka z Íránu vypověděla, že muži, kterému syna svěřila, důvěřovala, čehož on využil a chlapce zneužil.

Policie proto teď vyšetřuje nejen údajného násilníka, ale i vedení azylové ubytovny, které je podezřelé z toho, že případ neohlásilo a místo toho se jej pokoušelo utajit. Management ubytovny i třiadvacetiletý žadatel o azyl obvinění popírají.

Poprask kolem incidentu podle listu Krone vznikl poté, co se o údajném znásilnění dozvěděli ostatní obyvatelé ubytovny, kteří vyvolali rozruch. Právě kvůli tomu pak byla celá věc ohlášena na policii. Podle mluvčího tamní policie vyšetřování stále pokračuje.